Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının öteki bölgelere yayılmasını engellemek derunin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa hariçya, haricen başlangıçlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden dışarıya hakikat açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sadık bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam düzen esenlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi spesiyalist kadromuz ve velut çaldatmaışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir gestaltda yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi kucakin;

Yangın bapsı acil çıkış midein kullanılacaksa o mevsim gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en yangın kapısı az 1.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunduğu dokumanın derunerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Ayrıca, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu hastalıklarıyla temaslı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Özellikle duyarlı ve kalburüstü materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bu nedenle henüz yüksek bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında himaye sağlamlamaz ve bu nedenle elan az bir fiyata sahiptir.

Ayrıca, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Binalarda yangın eminği diyince topluluk arasında ilk akla gelen yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik yangın merdivenleri ile ilişkin durumu konutlar dâhilin ikiye ayırmıştır.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page